Pohodniki od Jakoba do Jakoba


14. Jul 2023

V soboto, 8. julija 2023 so se  pohodniki odpravili na že 7. pohod od Jakoba do Jakoba.


Lepo vreme, ki jih je spremljalo, je omogočilo, da so v celoti uživali v čudovitih razgledih, ki jih ponujajo Polhograjski Dolomiti in Medvode.
Prav vsi pohodniki, z vseh treh štartov so na cilj, k rojstni hiši Jakoba Aljaža v Zavrhu, prispeli dobre volje, nasmejani in polni energije, kar pa je tudi samo po sebi eden od ciljev. Tam so se okrepčali z odlično hrano in hladno pijačo ter uživali v krajšem kulturnem programu, ki so ga popestrile pevke ŽPZ KUD Oton Župančič iz Sore, pod vodstvom Jane Debeljak, na harmoniki pa jih je spremljala Ana Veber. Z nagovorom je zbrane pozdravila podžupanja občine Medvode, gospa Mojca Murnik.
Rojstna hiša Jakoba Aljaža je bila odprta za vse obiskovalce, ki so si lahko ogledali novo vsebinsko ureditev hiše. Ta predstavlja življenje in delo Jakoba Aljaža na način, ki je prijazen tudi našim najmlajšim obiskovalcem.
Pohodnikov je bilo veliko, nekateri so pot opravljali prvič, spet drugi pa so že pravi veterani. Vsi tisti, ki so letos opravili tretji zaporedni pohod in to dokazali s pridobljenimi žigi, pa so prejeli praktično stekleničko, ki jih bo lahko spremljala na vseh nadaljnih poteh.
Vsem pohodnikom in ostalim se zahvaljujemo za udeležno in dobro voljo, ki ste jo prinesli s seboj in navdušeno pričakujemo naslednji, 8. pohod od Jakoba do Jakoba.

Fotografije:
- Javni zavod Sotočje Medvode
- Planinsko društvo Medvode (Facebook)

Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke