Reka Sora je primerna za kopanje


14. Jun 2023

Ker nas vreme že razvaja s toplejšimi in daljšimi dnevi, ko bomo vsi iskali hladno osvežitev, vam z veseljem sporočamo, da je reka Sora ob plaži v Goričanah za tovrstno osvežitev primerna.


Tudi pred letošnjo kopalno sezono smo namreč pri Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano, Oddelek za pitne in kopalne vode, Oddelek za mikrobiološke analize živil, vod in drugih vzorcev okolja Kranj, naročili analizo vzorca površinske kopalne vode ob jezu v Goričanah.
Pridobljeni rezultati kažejo, da voda ustreza predpisanim standardom za kopanje.
Vidne nečistoče so naravnega izvora (cvetni prah, listje, les) in nimajo neposrednega vpliva na zdravje ljudi. Ker v občini Železniki, ob Selški Sori še vedno izvajajo dela v sklopu urejanja protipoplavnih ukrepov, lahko to vpliva na bistrost vode. Lebdeči delci prav tako nimajo vpliva na zdravje ljudi, vsekakor pa se zaradi zmanjšane vidljivosti priporoča previdnost pri dejavnostih v vodi in ob njej.
Letošnje poletje bomo tako lahko uživali v sproščujočem in osvežujočem naravnem objemu reke Sore.


Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke