Tudi Medvode z znakom GREEN&SAFE


18. Jun 2021

Gre za oznako odgovornih potovalnih standardov.


Med pomembnimi posledicami svetovne pandemije koronavirusa so spremenjeni kriteriji turistov pri izbiri destinacij, nastanitev, doživetij, programov, paketov. V teh razmerah je Slovenija kot ena od najbolj varnih držav na svetu po kriterijih Global Peace Index in kot destinacija trajnostnega turizma, ki je že pred pandemijo razvoj svojega turizma usmerjala v butična doživetja, v prednosti. Zdaj je čas, da to prednost še poudarimo!

Zaupanje v znamko I feel Slovenija skupaj ohranjajmo in povečujmo z odgovornimi potovalnimi standardi slovenskega turizma, ki smo jih združili v vsebinsko komunikacijsko platformo in znak GREEN&SAFE, s katerimi spodbujamo turistična podjetja in destinacije pri uvajanju varnostnih standardov, trajnostnega ravnanja in komuniciranju naše dežele kot trajnostne in varne destinacije. Služi kot pomoč turistom pri zagotavljanju njihove varnosti in razumevanju prednosti, ki jih nudi Slovenija kot turistična destinacija. Na osnovi vzpostavljenih standardov je Slovenija kot ena prvih držav na svetu, junija 2020, pridobila možnost uporabe globalnega varnostnega znaka Safe Travels (varna potovanja) WTTC. Z znakom in vsebinami komunikacijske platforme GREEN&SAFE obveščamo goste, da je Slovenija zelena in varna država. Ta poudarek dodajte že obstoječim načinom komuniciranja, ki jih novi znak ne ukinja in ne nadomešča. 

Več o GREEN&SAFE:
https://www.slovenia.info/sl/zgodbe/5-zelenih-in-varnih-razlogov-za-mojo-izbiro-slovenije
https://www.slovenia.info/en/stories/five-green-and-safe-reasons-to-choose-slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke