Wanderung von Jacob nach Jacob


Die Veranstaltungsreihe anlässlich des Gemeindefestes der Gemeinde Medvode endet mit dem Marsch Von Jakob nach Jakob. In der Gemeinde Medvode gibt es drei Kirchen des Hl. Jakob: eine auf der Katarina, die Andere in Hraše und die Dritte in Žlebe.Pohodniki se na pohod odpravijo s treh prizorišč:

1. štart: pred Občino Medvode, pohodnike odpeljemo do POŠ Topol, kjer pot nadaljujete peš proti cerkvi sv. Jakoba na Katarini in nato proti cerkvi sv. Jakoba na Petelincu v Žlebeh.
2. štart: pri začetni tabli UČNA POT ŽLEBE, pot nadaljujete proti cekrvi sv. Jakoba na Petelincu, kjer se združite s pohodniki s 1. štarta in skupaj nadaljujete proti rojstni hiši Jakoba Aljaža v Zavrhu.
3. pri cerkvi sv. Jakoba v Hrašah, pot nadaljujete mimo starega gradu v Smledniku proti rojstni hiši Jakoba Aljaža v Zavrhu.

CILJ POHODA: rojstna hiša Jakoba Aljaža v Zavrhu, kjer vsak pohodnik dobi brezplačno porcijo golaža, organiziran pa je tudi brezplačni prevoz na izhodiščne točke pohoda.

Javni zavod Sotočje Medvode, ki je aprila 2017 uspešno registriral medvoško blagovno znamko OD JAKOBA DO JAKOBA, poskrbi za predstavitev znamke, del katere je tudi sam pohod.


Lage
Rojstna hiša Jakoba Aljaža
GPS
N 46.135802
E 14.450662
Kontakt
+386 (0)41 298 485
(Javni zavod Sotočje)