Izjava o dostopnosti


Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletno stran www.visitmedvode.si. Skrbnik spletne strani je Javni zavod Sotočje Medvode.

Pri objavi vsebin na spletni strani si prizadevamo, da bi bile čim bolj prijazne uporabnikom in posebno pozornost namenjamo uporabnikom, ki imajo določene omejitve in posebne potrebe. V ta namen je spletna stran sistemsko dostopna na različnih napravah in se samodejno prilagaja velikosti zaslona s prerazporeditvijo vsebine (računalniki, tablice, mobilni telefoni), dostopna je z različnimi brskalniki in z različnimi operacijskimi sistemi. Spletna stran je opremljena s kazalom.

Modul za dostopnost

Večjo dostopnost nekaterih informacij, zlasti slepim in slabovidnim ter osebam z disleksijo, omogočamo tudi prek posebnega modula za dostopnost.

Modul omogoča:
  • povečevanje in pomanjševanje pisave
  • sprememba barvnega kontrasta
  • spremembe barvnih kontrastov med besedilom in ozadjem
  • spreminjanje svetlosti
  • črno-belo
  • povečevanje kazalca miške.


Stopnja skladnosti

Trudimo se, da bi bila spletna stran čim bolj skladna z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, vendar zaenkrat ne izpolnjuje vseh zahtev. Objavljene vsebine, ki ne izpolnjujejo vseh zakonskih zahtev glede dostopnosti, so na primer dokumenti v PDF obliki in nekatere slikovne, video in zvočne vsebine.

V prihodnje bomo tudi te vsebine poskušali v čim večji meri prilagajati vsem skupinam uporabnikov.

Povratne in kontaktne informacije

Zaradi zelo pogostih posodobitev vsebin lahko obiskovalci pri brskanju po spletišču www.visitmedvode.si kljub prizadevanjem, da bi bile vse spletne strani čim bolj dostopne in uporabnikom prijazne, občasno naletijo na težave z dostopnostjo.
Obvestilo o morebitnih primerih neskladnosti objav z določili Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in zahteve po posredovanju informacij v dostopni obliki lahko pošljete po navadni ali elektronski pošti na naslov:

Zavod Sotočje Medvode
Ostrovrharjeva ulica 4
1215 Medvode
Slovenija
info@zavodsotocje.si

Odgovor boste prejeli v roku osmih dni od prejema obvestila oziroma prošnje. Če v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora, vam bomo sporočili, kdaj bo odgovor podan in razloge za zakasnitev odgovora.

Izvršilni postopek

V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov:

Inšpektorat za javni sektor
Ministrstvo za javno upravo
Tržaška cesta 21
1000 Ljubljana
gp.ijs@gov.si


Priprava izjave o dostopnosti

Ta izjava je bila pripravljena na podlagi samoocene septembra 2019. Izjava je bila nazadnje osvežena aprila 2023.
Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke