Izjava o dostopnosti


Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletno stran www.visitmedvode.si. Skrbnik spletne strani je Javni zavod Sotočje Medvode.

Pri objavi vsebin na spletni strani si prizadevamo, da bi bile čim bolj prijazne uporabnikom in posebno pozornost namenjamo uporabnikom, ki imajo določene omejitve in posebne potrebe. V ta namen je spletna stran sistemsko dostopna na različnih napravah in se samodejno prilagaja velikosti zaslona s prerazporeditvijo vsebine (računalniki, tablice, mobilni telefoni), dostopna je z različnimi brskalniki in z različnimi operacijskimi sistemi. Spletna stran je opremljena s kazalom.

Modul za dostopnost

Večjo dostopnost nekaterih informacij, zlasti slepim in slabovidnim ter osebam z disleksijo, omogočamo tudi prek posebnega modula za dostopnost.

Modul omogoča:
  • povečevanje in pomanjševanje pisave
  • sprememba barvnega kontrasta
  • spremembe barvnih kontrastov med besedilom in ozadjem
  • spreminjanje svetlosti
  • črno-belo
  • povečevanje kazalca miške.


Stopnja skladnosti

Trudimo se, da bi bila spletna stran čim bolj skladna z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, vendar zaenkrat ne izpolnjuje vseh zahtev. Objavljene vsebine, ki ne izpolnjujejo vseh zakonskih zahtev glede dostopnosti, so na primer dokumenti v PDF obliki in nekatere slikovne, video in zvočne vsebine.

V prihodnje bomo tudi te vsebine poskušali v čim večji meri prilagajati vsem skupinam uporabnikov.

Priprava izjave o dostopnosti

Ta izjava je bila pripravljena na podlagi samoocene. Pripravili smo jo decembra 2020.
Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke