Festival kranjske klobase


V Hiši kulinarike Jezeršek v Sori so leta 2004 prvič organizirali strokovno in laično ocenjevanje kranjskih klobas. Na njem so sodelovali vsi slovenski certificirani izdelovalci kranjskih klobas. V letu 2018 je z organizacijo festivala začel Javni zavod Sotočje Medvode v sodelovanju z GIZ kranjska klobasa.


V sodelovanju s Športno turističnim društvom Sora je Hiša kulinarike Jezeršek leta 2009 začela z organizacijo večdnevnega Festivala kranjske klobase, ki je poleg ocenjevanja kranjskih klobas obiskovalcem ponudila različno dogajanje na športnem, kulturnem in mladinskem področju. Leta 2014 je v Sori žal potekal 6. in hkrati zadnji Festival Kranjske klobase, dve leti kasneje pa zadnje strokovno in laično ocenjevanje kranjskih klobas. Ker so bili vsi festivali kranjske klobase zelo dobro obiskani ter v ospredje kot edini postavili kranjsko klobaso kot značilno predstavnico ne le gorenjske ampak slovenske kulinarike in s tem na kulinarični zemljevid Slovenije postavili tako vas Soro kot občino Medvode, je Javni zavod Sotočje Medvode festival obudil. Prvega so organizirali 22. septembra 2018 ob Zbiljskem jezeru, drugega pa 25. maja 2019, tudi na prireditvenem prostoru ob Zbiljskem jezeru.


Festival kranjske klobase, zbiljesko jezero


Lokacija
Zbiljsko jezero
GPS koordinate
N 46.156947
E 14.421311
Kontakt
+386 (0)41 298 485
(Javni zavod Sotočje)
Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke