Ko je Monika predlagala, da bi z Juretom ustvarjala jedi iz jajc, si verjetno ni predstavljala, da bo Jure kot sestavino prinesel...bikova jajca!?!? Ta so med drugim precej znana jed v vsaj treh medvoških gostilnah: Gostilna Belšak na Slavkovem domu, Gostišče Jezero in Gostilna Bencak. Jure je pripravil dve jedi iz jajc, Monika pa je jajca uporabila kar na tri načine in sicer za izdelavo testenin, nadeva za testenine in majoneze. Pa dober tek ;)
Na pomoč so tokrat s sestavinami priskočili: Kmetija Mis, Kmetija Pr'Črnet, Mesarstvo Perešuti in Gostilna Mihovec.
Ljubiteljska kuharja: Monika Jekler in Jure Galičič
Kamera: Žiga Okorn Montaža: Jure Galiči
Produkcija: KUD Fofité in Javni zavod Sotočje Medvode
Medvode, november 2020
Več o turistični ponudbi v Medvodah: http://www.visitmedvode.si/
Več o Kmetiji Mis: http://www.kmetija-mis.si/
Več o Kmetiji Pr'Črnet: http://prcrnet.si/
Več o Mesarstvu Perešuti: https://www.peresuti.si/
Več o Gostilni Mihovec: https://www.facebook.com/GostilnaMihovec/
Ljubiteljska kuharija 12. oddaja - jajca
27. Nov 2020
Jedi iz jajc...in jajc :)